AVÍS SOBRE CORREUS FRAUDULENTS

En els darrers dies s'ha detectat un nou virus informàtic que arriba per correu electrònic. L’assumpte del correu és "Alerta Cartero" i l’emissor E-mail-Administrator. En el correu es demana al receptor que actualitzi el seu compte, donant un vincle per fer-ho. És molt important no fer cap mena de cas a aquest missatge i esborrar-lo immediatament, donat que es tracta d’un correu fraudulent.


Què cal fer per evitar ser víctima d'un atac de correu fraudulent

En aquests correus es demana, suposadament per part del COAC, que l'arquitecte confirmi la seva contrasenya de correu electrònic. És molt important no fer cap mena de cas d'aquests correus, ja que la seva única finalitat és accedir a possibles dades confidencials dels usuaris de la nostra xarxa. El Col·legi no us demanarà mai cap dada personal via email sense haver-ho anunciat prèviament al web del Col·legi d'Arquitectes i al butlletí@COAC.

Què cal fer si detectem que hem rebut un correu fraudulent?
1.- No obrir-lo i, en cas d'haver-ho fet, mai contestar-lo.
2.- Reenviar aquest correu a cauc@coac.net perquè el servei informàtic pugui bloquejar l'emissor d'aquest correu perquè no pugui fer més enviaments d'aquest tipus.

Què cal fer si contestem per error el correu fraudulent facilitant les nostres contrasenyes?
Si us adoneu que per error heu contestat un d'aquests correu, aviseu el més aviat possible al Servei informàtic d'aquest fet, reenviant igualment el correu fraudulent rebut i demaneu que se us restableixi la vostra contrasenya, que segurament us haurà deixat de funcionar. Feu-ho també utilitzant l'adreça de correu cauc@coac.net

Gràcies per la vostra col·laboració.

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Novembre 2015